Het ontwerp van de Garmin Dashcam 66W

Beschikbaar bij deze verkopers

Met de grootte van een luciferdoosje is de Dashcam 66W compact en kan netjes worden verborgen achter de centrale achteruitkijkspiegel van de meeste voertuigen. Over subtiliteit gesproken, Garmin heeft de bronzen ring verwijderd die op de lens van de Dashcam 55 was aangebracht. Dit betekent dat de volledig zwarte 66W dashcam minder opvallend is wanneer deze in een geparkeerde auto wordt achtergelaten, waardoor het hopelijk minder waarschijnlijk is dat hij de aandacht van een opportunistische dief zal trekken.

De dashcam heeft vier knoppen aan een kant om door het menusysteem te navigeren, een 2-inch display met een resolutie van 320 * 240 aan de achterkant en een microSD-kaartslot eronder.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

 • De video neemt constant op en splits de opnames elke zestig seconden op in bestanden. Zodra je microSD-kaart vol is, worden de oudste video’s opgenomen met nieuw beeldmateriaal.
 • Elke video bevat datum, tijd, Gps-coördinaten en de huidige snelheid in de linkerbenedenhoek. Deze gegevens kunnen ook allemaal uitgeschakeld worden vanuit het instellingenmenu, samen met de audio-opname.
 • Wanneer een botsing wordt gedetecteerd door de G-sensor van de camera, wordt dat gedeelte van de video opgeslagen en niet overschreven door nieuwe opnames.
 • Wat betreft de extra functies biedt de Garmin 66W een voorwaartse botsingswaarschuwing, een waarschuwing voor het verlaten van een rijvak.
 • De dashcam 66W kan je ook waarschuwen voor snelheidscamera’s in de buurt en roodlichtcamera’s op kruispunten, maar ook hier kun je pas echt van profiteren als je een blik omhoog kunt werpen en het scherm kunt zien.
 • Met de spraakbesturing kun je foto’s of videoclips van een minuut opslaan door met de dashcam te spreken. Net als bij een slimme luidspreker thuis, zeg je ‘Oké Garmin’ en geef vervolgens een instructie. Naast het starten of stoppen van een opname.
 • Er is een parkeerstand die registreert wanneer je de auto parkeert en uitschakelt. Je hebt wel extra software nodig om dit in te schakelen.
 • Het eenvoudige en veilige bevestigingssysteem voor de voorruit is betrouwbaar en de videokwaliteit is goed, zowel overdag als ’s nachts. De veel bredere lens in vergelijking met de Dash Cam 55 is een welkome upgrade en maakt een echt verschil voor de opgenomen beelden.
 • Nieuw bij de Dash Cam 66W is de groothoeklens, die op 180 graden schiet, vergeleken met 122 graden bij de Dashcam 55. Dit is een belangrijk verschil en betekent dat je video een veel breder zicht aan de voorkant van je voertuig biedt.
 • De Garmin wordt genavigeerd via vier knoppen aan de zijkant van de camera (het display is niet aanraakgevoelig), en is vrij intuïtief.
 • Je zult ook merken dat, zoals bij de meeste dashcams, als je de Garmin eenmaal hebt ingesteld zoals je wilt, je hem nooit meer zult aanraken. Het mooie van deze producten is dat ze echt ‘set-it-and-forget-it’ zijn.

Conclusie

De Garmin Dashcam 66W is een uitstekende dashcam die compacter is dan de meeste andere, met een goede videokwaliteit, spraakbesturing en handige functies voor de bestuurder. Het kleine formaat en discrete ontwerp betekenen dat je je comfortabel zult voelen als je de camera permanent in je auto zou installeren zonder het risico te lopen dat hij wordt gestolen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *