De Nextbase 522GW dashcam is niet alleen een in-car camera, die voortdurend de weg voor je opneemt. Hij introduceert ook Amazon Alexa in je auto, en voegt een potentieel levensreddende functie toe. Dit is misschien wel de meest opwindende dashcam die ooit is gemaakt!

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

 • De 522GW is ongeveer 35% kleiner dan zijn voorganger, en het nieuwe Click & Go Pro montagesysteem is een veel betere oplossing, die minder ruimte in beslag neemt.
 • De 522GW meet 94 × 53 × 45 mm, weegt 125 gram en heeft een groot drie-inch touchscreen aan de achterzijde. Hij is vrij compact en past gemakkelijk achter de achteruitkijkspiegel.
 • Het nieuwe montagemechanisme is heel compact. Er zijn twee manieren om de lens op het scherm te bevestigen: met een zuignap of met een sticker. Deze sluit dan aan op het kogelgewricht op het dashboad.
 • De bevestigingsarm die aan de camera zelf is bevestigd, is voorzien van een kogelgewricht, waardoor de positie van de camera eenvoudig kan worden aangepast, zodat je een goed zicht hebt op de weg voor je.
 • Dit de eerste dashcam in Europa is met Alexa ingebouwd. Het stelt je in staat om bepaalde functies van de dashcam te bedienen, zoals het opnemen van een vervelende gebeurtenis, maar ook om Alexa te vragen om aanwijzingen, om muziek af te spelen, om te bellen, en nog veel meer. Het is ontzettend handig en houdt je ogen op de weg gericht.
 • De 522GW wordt geleverd met een nieuwe functie genaamd Emergency SOS, die de hulpdiensten kan waarschuwen voor de exacte plaats van je voertuig als er een ernstige aanrijding wordt gedetecteerd en de bestuurder niet reageert.
 • Zodra een incident wordt gedetecteerd, zal het systeem een reeks noodprotocollen volgen om ervoor te zorgen dat er geen valse oproepen worden gedaan, voordat de telefoon van de eigenaar wordt gebeld. Als de bestuurder niet reageert, worden de hulpdiensten gewaarschuwd en wordt de gps-positie van het voertuig geüpload.
 • Ook de software van de Nextbase is veel verbeterd. Zo is de verbinding met je telefoon nu supersnel dankzij de combinatie van Bluetooth 4.2 en Wi-Fi.
 • De MyNextbase companion app (iOS en Android) is ook sterk verbeterd vergeleken met de vorige versie, die vaak traag en ongevoelig was.
 • De beelden zijn gemakkelijk te downloaden met de app. Experten beweren dat Nextbase hiervoor het beste systeem heeft dat er op dit moment bestaat.
 • Het on-camera menu systeem is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Het is ook gemakkelijk te navigeren dankzij een snel reagerend touchscreen.

Conclusie Nextbase 522GW Dashcam

Als het gaat om het vinden van de perfecte dashcam moet je zeker denken aan de, Nextbase 522GW. Hij is toonaangevend in enkele categorieën, van videokwaliteit en smartphone-connectiviteit tot veiligheidsfuncties.

Het menusysteem ziet er een beetje gedateerd uit, en het ontwerp is niet zo gladjes als de Garmin, maar dit zal je er niet van weerhouden om om de Nextbase 522GW Dashcam te kopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *