Een dashcam op het dashboard of aan de voorruit van een auto wordt steeds populairder. Dit is niet voor niets, de beelden vormen een onbetwistbaar bewijs in het geval van een ongeval. Er zijn ook steeds meer verzekeraars die de aanwezigheid van een dashcam in de auto eisen. Zo kan gemakkelijk de oorzaak van een ongeval vastgesteld worden. Maar natuurlijk is een dashcam niet alleen in deze situaties handig. Ga je met de auto op vakantie, dan maak je tijdens je reis de prachtigste beelden met je dashcam en die kun je desnoods nog bewerken ook. Een dashcam waar je voor kunt kiezen, is de Mio MiVue 788 Touch Connect dashcam.

Beschikbaar bij deze verkopers

De Mio MiVue 788 Touch Connect

De Mio MiVue 788 Touch Connect is een compacte dashcam met een touchscreen display van 2,7 inch. Een groot voordeel is dat je via Bluetooth je smartphone met de dashcam kunt laten synchroniseren. Oproepen en notificaties kun je in auto daarom op je dashcam ontvangen. Dit verhoogt de veiligheid, want je hoeft niet je telefoon erbij te pakken en in de auto is de telefoon gebruiken overigens ook verboden. Een draadloos systeem voor je smartphone hoef je niet aan te schaffen. Er is een GPS functie aanwezig. Deze dient overigens niet voor een routeplanner, maar voor het bepalen van de exacte locatie waar je je bevindt en om de gereden route en de snelheid van je auto te bepalen. Camerabeelden worden opgeslagen op een Micro SD geheugenkaart. Hierdoor kun je de beelden gemakkelijk overzetten naar bijvoorbeeld je pc of laptop. Dit kan ook met een USB kabel. Met de wifi verbinding is het ook mogelijk om beelden over te zetten naar een smartphone of tablet. De aanwezig G sensor zorgt ervoor dat de dashcam opnames maakt als deze onverwachte bewegingen of schokken registreert. Met de parkeermodus zal dit ook gebeuren als de auto niet rijdt, maar geparkeerd is.

Opnames met de Mio MiVue 788 Touch Connect dashcam

De dashcam heeft een groothoeklens met een beekhoek van 140°. Hiermee heeft de camera over een groot gedeelte van de voorruit uitzicht. Een beeldstabilisator zorgt ervoor dat je ondanks dat je over ruwe terreinen rijdt, toch van stabiele beelden geniet. De beelden die de dashcam maakt, zijn van hoge kwaliteit in Full HD met een resolutie van 1.080 dpi. De Mio MiVue is ook in de avond- en nachturen te gebruiken met de ingebouwde nachtkijker. Ook in het donker geniet je van heldere en scherpe beelden. De opnames worden opgeslagen in het bestandsformaat MOV. Dit formaat wordt door vrijwel alle videosoftwarepakketten ondersteund. De dashcam moet voor de stroomvoorziening worden aangesloten op de 12v autolader.

Beschikbaar bij deze verkopers

Conclusie over de Mio MiVue 788 Touch Connect

De Mio MiVue 788 Touch Connect is een degelijke dashcam in een mooi compact formaat. Met een zuignap, monteer je de dashcam simpel aan de voorruit. De dashcam maakt prima beelden in een hoge kwaliteit en bovendien is je smartphone ermee te synchroniseren. Een nadeel kan zijn dat er altijd een stroomverbinding moet zijn, want de dashcam beschikt niet over een batterij.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *