Twijfel je over welke dashcam je moet kopen? Wil je veilig de baan op maar twijfel je tussen de vele dashcam opties die je kan vinden bij grote retailers als Coolblue of Bol.com? Hier zijn wij om je te helpen! Op deze pagina helpen we je beslissen welke dashcam te kopen. We mikken hier op algemene dash cams waarmee je de basisbehoeften op een goede manier kan voldoen. Ben je op zoek naar topklasse HD dashcams met de beste features? Bekijk dan zeker onze HD dashcam pagina!

Let’s get cracking! Deze drie prachtige dashcams zijn volgens ons de beste dashcams op de markt vandaag op vlak van prijs-kwaliteitsverhouding. Als je je dus de vraag stelt: “welke dashcam kopen?”, dan kan je met één van deze drie prachtige toestellen zeker weinig fout doen.

#1 Nextbase 522GW: Dé prijs-kwaliteitskoning

Beschikbaar bij deze verkopers

De Nextbase 522GW is één van de best verkochte dashcams van Europa. Met dank aan de ingebouwde polarisatiefilter voorkomt de dashcam reflecties in je opnames. De 522GW waarschuwt bovendien automatisch de hulpdiensten in het geval van een ongeluk met je wagen. En, daarbovenop bedien jij de dashcam met je stem via Alexa, zodat je handen aan het stuur kunnen blijven terwijl je hem bedient. Het opgenomen beeldmateriaal verzend je razendsnel naar je smartphone via bluetooth of wifi. Als je voor een grote geheugenkaart kiest kan je dagenlang videos opslaan op het toestel zelf.

Qua prijs-kwaliteit zit je met deze Nextbase zeker goed. Ja, er zijn iets goedkopere dashcams van dit merk; maar deze missen vaak belangrijke functies die je achteraf zou missen. Binnen het Nextbase gamma zou ik dus zeker voor deze 522GW gaan.

#2 Mio MiVue C312: De budgetprins

Als je op zoek bent naar de beste dashcam voor een klein budget, dan is de compacte maar zeer functionele Mio MiVue C312 ongetwijfeld de beste keuze. Voor minder dan €60 heb je met deze Mio MiVue C312 een zeer mooie dash cam voor weinig geld. Wat zijn onze favoriete features? Wanneer de G-sensor een stevige schok of beweging ondervindt dan slaat de C312 deze beelden meteen op; en maakt het onmogelijk om deze vanop het toestel te verwijderen. Zo heb je ALTIJD goede beelden bij een onverwacht ongeval.

Daarnaast kan je bij een ongeval de fotofunctie van deze Mio dashcamera gebruiken om de eventuele schade te documenteren voor je autoverzekeraar. Kort samengevat: deze Mio MiVue C312 is voor zijn prijs een zeer capabele dashcam, en als je twijfelt over welke dashcam kopen onder de €100, dan kan je op je beide oren slapen als je voor deze kiest.

#3 BlackVue DR750S-2CH Cloud: Topklasse Kampioen

Beschikbaar bij deze verkopers

Deze BlackVue DR750S-2CH Cloud Dashcam 128GB is een échte topklasse dashcam, of eigenlijk dashcams! Deze BlackBue is de eerste dashcam uit de lijst die bestaat uit een voor- en achtercamera. Zo filmt deze camera zowel wat er voor je als wat er achter je gebeurt op de baan. Dankzij de prachtige STARVIS sensor maak je daarnaast zeer mooie beelden in het donker én in het licht; allebei in 60 frames per seconde om zo mooie, vloeiende beelden te maken.

Zoals de naam al doet vermoeden heb je met deze camera ook de mogelijkheid om de cloudservices van BlackVue te gebruiken. Dit is niet gratis; en ook niet nodig om goeie waarde uit deze dashcam te halen. Toch is het zeker het overwegen waard; sommige knappe features zijn plots bruikbaar met een cloudabonnement.

Ziezo; zo hebben we binnen elke prijsklasse een dashcam geselecteerd. Ben je op zoek naar nòg meer? Op onze pagina over 4k dashcams kan je enkele ultieme topklasse dashcams vinden. Let wel op: deze zijn een heel stuk duurder; en de meerwaarde is vaak erg beperkt. Voor dagdagelijks gebruik zijn de toestellen hierboven zeker voldoende; daarom hebben we deze 4k dashcams afzonderlijk besproken voor de échte ballers.