Beste keuze
Nextbase
€209,00
Bekijk
Beste prijs-kwaliteit
Xiaomi
€89,95
Bekijk

Voordat we dieper ingaan op de beste dashcams met spraakbesturing, is het de moeite waard een stapje terug te doen en de grotere vraag te stellen – waarom een dashcam kopen? Er zijn een paar goede redenen. Ten eerste, deze kleine camera’s helpen het rijden veiliger te maken door het opnemen van alles wat er gebeurt als je achter het stuur zit.

De beste dashcams zijn ook goed genoeg om onverwachte momenten vast te leggen met voldoende detail om ze potentieel YouTube-waardig te maken. Dus wat moet je overwegen bij het kiezen van de juiste dash voor je? Ten eerste is er de resolutie. De meeste instapmodel dashcams kunnen beelden in Full HD opnemen, maar de beste dashcams kunnen nu standaard 4K-video opnemen. Die extra resolutie is niet voor iedereen nodig, maar het kan wel het verschil uitmaken tussen bijvoorbeeld het wel of niet kunnen lezen van de nummerplaat van een passerend voertuig.

Een andere bonus die steeds vaker voorkomt in de beste dashcams is de nachtzichtmodus wat een bijzonder handige functie is om naar uit te kijken als je veel in het donker rijdt. Als je beelden zowel binnen als buiten je voertuig wilt opnemen, hebben sommige dashcams ook een tweede lens voor dit doel. Je kunt ook modellen vinden die kunnen worden gekoppeld aan een tweede camera die beelden kan opnemen via de achteruitkijkspiegel.

Beste dashcams met spraakbesturing

Sommige high-end dash cams kunnen ook extra gegevens vastleggen, zoals de G-kracht van een botsing, of je locatie bijhouden via GPS. Een aantal ondersteunt zelfs Alexa-integratie voor handsfree slimme assistentie terwijl u rijdt. Dit is een slimme functie. Het is dus veel handiger om onderweg een kiekje of een bewijsfoto te maken. Je kunt het menu bedienen met je stem. Dit is uiteraard veel veiliger dan het te bedienen met de hand en je aandacht af te leiden van de weg en het verkeer.

Uiteraard zijn dashcams met dergelijke functies iets duurder. Maar je hoeft niet over de kop te gaan, want er zijn ook een paar indrukwekkende betaalbare modellen. Deze camera’s bieden over het algemeen een eenvoudige, betrouwbare opname-oplossing.

Onze algemene keuze voor de titel van beste dashcams met spraakbesturing is voor de NextBase 522 quad cam en de Xiaomi 70mai. Zij maken haarscherpe 4K-video’s, hebben een geweldige stabilisatie en eenvoudig te gebruiken met spraakbesturing en het heldere touchscreen.

Dit zijn volgens ons de 2 beste dashcams met spraakbesturing

Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

Beschikbaar bij deze verkopers

Met deze dashcam zie je altijd wat er rondom je gebeurt. De polarisatiefilter verminderen reflecties en schittering. Je installeert de dashcam click & go en je kunt direct door het menu bladeren via het drie inch touchscreen.

Veilig parkeren kan dankzij de parkeermodus. Het ingebouwde gps-systeem geeft als je snelheid en de plaats waar je je bevindt weer. Bij een ongeval wordt de nood-SOS-functie geactiveerd, waarmee de hulpdienst kan worden geattendeerd op de locatie van het ongeval. De opgenomen beelden worden opgeslagen op de micro SD-kaart en kunnen gemakkelijk worden overgedragen via bluetooth of wifi.

De camera filmt aan de voorkant op Quad HD 1440 pixels en dertig beelden per seconde. Daarmee wordt alle inhoud tot in detail opgenomen en direct op de micro-SD opgeslagen. Bij een ongeval wordt dit op het scherm weergegeven en kan het gebruikt worden als bewijs voor bijvoorbeeld verzekering en politie.

Naast de slimme parkeermodus heb je ook de mogelijkheid tot spraakbesturing via Alexa. Zo kun je onnodige afleiding van de weg effectief vermijden door telefoongesprekken te voeren (met Alexa-contacten), muziek af te spelen of zelfs smart home-apparaten te bedienen. Dankzij de Nextbase Skill kun je Alexa tijdens het rijden ook vragen om een opname te starten, op te slaan of naar je smartphone te sturen.

De geregistreerde beelden zijn eenvoudig via bluetooth of wifi naar je smartphone of computer te sturen.

Technische kenmerken

  • Deze dashcam wordt geleverd met het nodige montagegereedschap, een usb-kabel en een autolader 12-24 Volt
  • De horizontale kijkmodus is 140 °
  • De cam is ook voorzien met van een gps en kan in nachtmodus ook filmen in het donker
  • De afmetingen zijn 82 × 47 × 46 mm en hij weegt 105 gram

70mai ADAS Cam Pro autocamera

Xiaomi 70mai Pro Dash Cam - Global

Bekijk
Productbeschrijving Met de Xiaomi 70mai Dash Cam Pro heb je een van de meest veelzijdige dashcams in het vizier. De 70mai Pro is de opvolger van de reguliere 70Mai. Ditmaal beschikt hij over een scherm waarmee je direct de beelden van je camera kunt bekijken. Leg alle momenten op de weg vast...
€89,95

Met dit toestel haal je een van de meest veelzijdige dashcams in huis

met een scherm waarop je de opgenomen beelden direct kunt bekijken. Deze dashcam ondersteun WDR wat staat voor Wide Dynamic Range.

Dit systeem zorgt ervoor dat heldere beelden kunnen opgenomen worden bij weinig of bij te sterk licht. Deze dashcam kan bij alle weertypen duidelijke beelden leveren. Zelfs mist en sneeuw vormen geen belemmering. De dashcam kan temperaturen aan van min tien tot plus zestig graden.

De loop-opnametechnolgie zorgt ervoor dat oude opnames automatisch gewist worden wanneer de geheugenkaart vol is. Bij het bedienen van de dashcam kun je altijd je handen veilig aan het stuur houden dankzij de veilige en praktisch spraakbediening. De 500 mAh-batterij zorgt ervoor dat de Xiaomi 70mai Dash Cam Pro noodopnames kan maken wanneer de Dash Cam niet is aangesloten.

De gps-module is optioneel, maar handig om je snelheid en coördinaten op het scherm te kunnen zien. Met de Gps-module kun je ook voor ADAS kiezen. Met ADAS waarschuwt de dashcam je wanneer je per ongeluk van rijstrook probeert te wisselen. Als je te dicht bij andere auto’s (FCWS) in de buurt bent, krijg je ook een waarschuwing.

Technische kenmerken

  • De dashcam heeft een brede lens met een kijkhoek van 140 graden
  • De geweldige videokwaliteit zorgt ervoor dat alle details zichtbaar zijn op de beelden
  • Een praktisch app zorgt ervoor dat het toestel gemakkelijk te bedienen is
  • De aansluiting gebeurt via de autolader en een mini-usb
  • De camera kan ingesteld worden op nachtmodus en parkeermodus
  • De afmetingen (b x h x d) zijn 18 × 53 × 87 mm en het gewicht is 130 gram