De beste dashcams voor motors bieden je als motorrijder aanzienlijk meer veiligheid in het wegverkeer en zijn tegenwoordig onvervangbaar bij een ongeval. De beelden kunnen eventueel als bewijsmateriaal gebruikt worden. Sommige dashcams voor motorfietsen kunnen ook worden gebruikt voor vrijetijdsdoeleinden, zoals sport en zelfs wielrennen. Er zijn dus veel manieren om een camera voor de motor te gebruiken.

Aankoopcriteria voor de beste dashcams voor motors

Beeldkwaliteit

De resolutie is belangrijk voor de beeldkwaliteit van een dashcam, maar ook andere factoren zijn van belang. Bijvoorbeeld, hoe lichtgevoelig de lens of de sensor is. De dashcam moet minstens een Full HD-resolutie met 1080 pixels hebben.

De kijkhoek is echter ook van doorslaggevend belang voor de beeldkwaliteit. Een beeldhoek van 130° kun je als vrij laag beschouwen, maar een beeldhoek van 150° wordt aanbevolen.

Beste dashcams voor motors

Opnemen en opslaan

De loop-functie is een doorslaggevend eis voor de opnamen. Als je camera niet over deze functie beschikt, is dat een overtreding van de verordening over gegevensbescherming. In dit geval slaat de camera eerst de video-opnamen op en zodra de opslagcapaciteit vol is, worden de oude video-opnamen overschreven.

De bewegingssensor is een ander belangrijk criterium bij de dashcam, omdat deze onophoudelijk de versnellingswaarden bewaakt. Als er een botsing of een noodstop plaatsvindt, registreert de sensor dit en slaat de opname op in een externe map, waar de videoclip niet meer wordt overschreven.

De beste dashcams voor motors hebben vaak ook bewegingsdetectie. Hier detecteert de camera beweging in de omgeving van het voertuig en begint dan automatisch met opnemen. Je hoeft de camera niet zelf aan te zetten om dit te doen. Sommige dashcams kunnen zelfs opnemen wat er voor en achter gebeurt, en dat kan in enkele situaties nuttig zijn.

Parkeerbescherming

Sommige dashcams bieden het praktische voordeel dat ze bescherming bieden wanneer je geparkeerd staat. In dit geval gaat de camera automatisch aan als iemand het voertuig beschadigt. In deze modus maakt de camera onmiddellijk een snapshot en wordt de opname vervolgens opgeslagen.

Opslagcapaciteit

Sommige dashcams hebben een intern geheugen. De meeste modellen gebruiken echter geheugenkaarten voor het opnemen. In de meeste gevallen zul je de geheugenkaarten apart moeten kopen. Zorg ervoor dat je een geheugenkaart koopt die voldoende opslagruimte heeft.

Dit zijn uit onze test de 3 beste dashcams voor motors gebleken

Garmin Dashcam Mini – Beste dashcam voor motors uit onze test

Beschikbaar bij deze verkopers

Deze Garmin dashcam is volgens ons één van de beste dashcams voor motors en is bovendien maar zo groot als een auto- of motorsleutel. Je kunt hem discreet gebruiken door hem achter de achteruitkijkspiegel te monteren. Voor extra gemak kun je de dashcam op de voorruit installeren en deze aansluiten op de stroombron van het voertuig.

Vervolgens wordt het videobeeld van de gebeurtenis automatisch opgenomen en opgeslagen. Je schiet heldere beelden in full HD 1080 pixels kwaliteit. Dankzij de brede kijkhoek van 140 graden kan recorder ook de rijstrook naast je opnemen.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth-technologie en Wifi-verbinding kun je het opgeslagen materiaal uploaden naar een smartphone met de Garmin Drive-applicatie. De Garmin Drive app is een handige oplossing voor het bekijken, bewerken en delen van opnames van autorecorders.

Als je meerdere Garmin dashcams gebruikt om video op te nemen voor en na het voertuig, gebruikt de app “automatische dashcam-synchronisatie” om een ​​netwerk tot stand te brengen en opnamen tussen camera’s te synchroniseren.

In het geval van een ongeval kun je vervolgens eenvoudig beelden bekijken die vanuit meerdere gezichtspunten zijn gemaakt. Met de ingebouwde wifi bekijk je video’s direct op je telefoon via de Garmin Drive app.

Technische eigenschappen

 • Deze dashcam heeft een HD ready videokwaliteit
 • Je kunt gebruik maken van Wifi en Bluetooth voor de connectiviteit
 • De dashcam is ook voorzien van een GPS en werkt op een batterij of via de elektrische aansluiting van je voertuig
 • De afmetingen zijn 31,3 × 53,3 × 200 mm en de dashcam weegt 28,7 gram

Innovv K5 True 4K 2CH Dual True 4K Wifi GPS motor dashcam

Beschikbaar bij deze verkopers

De Innovv K5 behoort ook zeker en vast tot de beste dashcams voor motors. Deze dashcam heeft een Ultra-HD 4K resolutie aan de voorzijde en een Full HD aan de achterzijde. Door het slimme ontwerp zijn er minder kabels nodig en is de installatie eenvoudig.

De Innovv K5 is voorzien van een acht megapixels camera aan de voorkant en Sony IMX camera aan de achterkant. Daarom is de beeldkwaliteit van deze dashcam ongeëvenaard. De beeldsnelheid is dertig beelden per seconde, zelfs in het donker heeft de video een uitstekende kwaliteit.

De camera aan de achterkant is verbonden met de camera aan de voorkant via een kabel van 2,5 meter. Deze dashcam wordt standaard geleverd met een handige afstandsbediening. Je plaatst deze afstandsbediening bijvoorbeeld op het stuur en verbindt deze via een kabel met de module. Met maar één druk op de knop kun je veilig records opslaan en foto’s maken. Dit zorgt ervoor dat de lusopname niet automatisch de speciale omstandigheden op de weg beslaat.

De onderdelen van deze dashcam zijn bestand tegen de meest buitengewone omstandigheden. Daarom kunnen de module en de camera aan de achterzijde in elke gewenste positie worden geïnstalleerd.

Met behulp van een externe waterdichte GPS-ontvanger kunnen positie en snelheid snel en continu worden gevolgd. Later kan de app ook worden gebruikt om de afgelegde route en de plaats waar de beelden genomen zijn is genomen te bekijken.

Bovendien kunnen veel instellingen via de app worden gewijzigd, zoals resolutie, lusopname, gevoeligheid sensor, vertraagde opname, enz. Het is ook gemakkelijk om nieuwe beschikbare firmware te downloaden en te installeren.

Technische kenmerken

 • De camera is waterdicht en dus vooral geschikt voor motorfietsen
 • De 5Hz GPS-volgsnelheid en plaats zijn supersnel
 • Er is een ingebouwde G-sensor om trillingen te detecteren en een dual-band wifi voor snelle bestandsoverdracht
 • De camera heeft een kijkhoek van 120º
 • Connectiviteit via mini-usb
 • GPS aanwezig
 • Opslag van beelden via micro SD kaart
 • Afmetingen (b x h x d) zijn 16 x 60 x 90 mm en het gewicht is 450 gram

Motocam C6 HDR 2CH Dual motor dashcam

Beschikbaar bij deze verkopers

Dit is een compacte en handig motor dashcam met 2x CDA-resolutie. Het is een waterdichte instap-dashcam, uitgerust met een IP68 waterdichte camera en een handig 2,0-inch LCD-scherm. De ingebouwde G-sensor kan trillingen opnemen. De waterdichte camera heeft geen GPS om de weg en de snelheid te volgen, maar kan wel draadloos afbeeldingen delen. Zowel de voorste als de achterste camera hebben een hoge resolutie.

Alle benodigde accessoires worden meegeleverd zodat het dashboard onopvallend uit het zicht kan worden gemonteerd. De camera is compact en wordt geleverd met 2,5 meter kabel, waardoor de recorder op elke motor te monteren is.

Technische kenmerken

 • Alle instellingen zijn mogelijk via het compactie lcd-scherm.
 • Naast de meegeleverde materialen voor installatie worden ook een usb-kabel en een voedingskabel meegeleverd
 • De camera levert beelden in HD ready videokwaliteit
 • De afmetingen zijn 20 x 56 x 63 mm en de cam weegt negentig gram