Het is een apparaatje dat je steeds vaker in auto`s ziet voorkomen: de dashcam. Een cameraatje dat je aan je voorruit bevestigt en dat daarna jouw autorit voor je opneemt. Handig als je bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk betrokken raakt waarbij jij geen schuld hebt. Als je dan bijvoorbeeld een Nextbase 322GW Dashcam had opstaan, kan je dat namelijk een stuk makkelijker te bewijzen met diens beelden.

Er zijn heel wat verschillende bedrijven die momenteel een dashcam in het assortiment hebben. Nextbase is een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied. Een van hun nieuwere modellen is de Nextbase 322GW Dashcam.

Nextbase 322GW dashcam - Dashcam voor auto met GPS en WiFi - zwart

Bekijk
De Nextbase 322GW Full HD Dashcam heeft altijd op beeld wat er op de weg gebeurt. De dashcam is Click & Go te installeren en je navigeert eenvoudig met het 2,5 inch touchscreen beeldscherm door de menu’s. De parkeermodus zorgt ervoor dat je auto veilig geparkeerd staat. Het GPS-systeem geeft...

Wat is een dashcam precies?

Een dashcam is een kleine camera die je heel eenvoudig in je auto kunt gebruiken. De camera registreert alles wat er gebeurt tijdens je autorit. Hij gaat in de regel automatisch aan als je begint te rijden en maakt dan de hele tijd opnamen. Deze worden opgeslagen op een geheugenkaart.

Aangezien dat natuurlijk heel wat ruimte kost, worden de opnamen na verloop van tijd ook weer overschreven. Tenzij je betrokken raakt bij een ongeluk. De opnamen hiervan worden door de dashcam namelijk opgeslagen, zodat je deze kunt gebruiken bij het analyseren van het ongeluk. Handig om naar je verzekeringsmaatschappij te sturen, of om zelf goed in beeld te hebben wat er nou precies is gebeurd.

Handig in het gebruik

Nextbase 322GW dashcam

De Nextbase 322GW Dashcam is een mooi cameraatje dat je eenvoudig in je auto installeert. Het is een camera die mooie, duidelijke opnamen maakt, waarmee je goed in beeld hebt wat er op een bepaalde dag precies is gebeurd. Maar het is meer dan alleen maar een camera.

Zo is deze dashcam namelijk voorzien van een functionaliteit die Nextbase Emergency SOS heet. Als je betrokken raakt bij een ongeluk, dan stuurt de camera zelf een noodbericht naar de hulpdiensten, voorzien van de coordinaten van je ongeluk. Het is hierbij zelfs mogelijk om gelijk jouw persoonlijke medische gegevens mee te sturen, zodat daar alvast rekening mee gehouden kan worden!

Daarnaast worden beelden van een ongeluk meteen naar je smartphone gestuurd. Stel dat er iets gebeurt met je dashcam, dan kun je er in ieder geval op rekenen dat de beelden veilig zijn.

Beelden met een hoge resolutie

Het is bij het maken van dit soort beelden belangrijk dat ze goed duidelijk zijn. Deze dashcam van Nextbase maakt beelden in een hoge resolutie van 1080p HD. Zo weet je zeker dat zaken als nummerborden goed te zien zijn. Ook het beeldscherm op de dashcam is mooi helder.

Handig aan deze dashcam is de Click & Go Pro-autohouder. Dit is een stevige houder waar je de dashcam zonder problemen inzet of uithaalt. Al met al, wederom een prima dashcam van Nextbase. Deze is namelijk niet alleen handig in het gebruik, maar levert ook beelden die er haarscherp uitzien.

Dat de dashcam vast politie en ziekenwagen alarmeert als jij een ongeluk hebt gehad is wat dat betreft de kers op de taart. We kunnen deze dashcam dan ook van harte aanbevelen.

 

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *