De Mio MiVue 798 Dual Dashcam is niet mijn eerste dashcam maar wel mijn favoriet. De mio is perfect voor als je nog nooit eerder een dashcam hebt gehad, ik vind hem heel makkelijk om mee overweg te gaan. Het menu is duidelijk en al gelijk bij de eerste keer dat ik hem gebruikte ging het heel gemakkelijk.

Voor mij was het wel even zoeken om weer een nieuwe dashcam aan te schaffen. Mijn vorige twee dashcams waren niet zo goed bevallen dus die wilde ik niet nog eens aanschaffen. Die zijn te snel kapot gegaan. Hierdoor besloot ik in een iets hogere prijsklasse te zoeken en niet de eerste beste te kopen als vervanging. Voor mij is het merk Mio al bekend en heb ik hier al goede ervaringen mee. Zo heb ik ook ooit een Mio navigatie gehad. Deze was een succes voor mij dus op deze manier kwam ik al snel uit bij dit dashcam model.

Beschikbaar bij deze verkopers

Nu ik de dashcam al meerdere maanden in mijn auto heb zitten kan ik makkelijk opnoemen waarom deze dashcam mij zo bevalt. De voordelen van de Mio MiVue 798 Dual dashcam zijn dat hij aan beide kanten een camera heeft zitten. Dit is niet bij elke dashcam zo en is dus zeker een pluspunt. Het neemt dus ook op wat er achter je gebeurt, dit is nieuw voor mij en bevalt mij heel goed. Daarnaast geeft hij flits paal locaties aan en is het beeld dat de camera levert uitstekend. Dit was ook wel te verwachten met een 2,5K camera! Het is niet alleen de kwaliteit van het beeld maar ook het feit dat de camera een breed lens hoek heeft, het neemt dus ook de auto banen naast je op. Dit kan alleen maar voordelig zijn mocht er echt iets gebeuren op de weg. Op het gebied van beeld vind ik dat de nacht opnames ook nog eens goede kwaliteit hebben.

Op heb gebied van geheugen vind ik het heel fijn dat je nog een externe SSD kaart kunt toevoegen. Deze heb ik er direct bij gekocht aangezien ik dan geen zorgen hoef te maken over een volle kaart. Ik heb het geheugen nu uitgebreid tot 128GB, ruim zat voor een dashcam. De parkeerstand is mijn favoriet aangezien ik eerder heb meegemaakt dat ik schaden op liep tijdens het parkeren. Door de parkeermodus zal ik voortaan bewijsmateriaal hebben voor de verzekerings maatschappij.

En om het compleet te maken vind ik de Mio MiVue 798 Dual Dashcam een hele compacte dashcam. Je kunt hem gemakkelijk uit je auto halen als het je geen fijn gevoel geeft om iets van waarde achter te laten in je auto. Kortom ben ik heel blij met mijn aanschaf van deze dashcam en zie ik het zeker als een aanrader! Ook voor de nieuwe dashcam owners hier!

Beschikbaar bij deze verkopers

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *